header1261b.jpg

Agenda B-orkest

agenda B

Laatste nieuws

Anjer actie online

Via deze link kunt u een donatie doen aan de Anjer actie, waar wij als Crescendo een deel van de opbrengst van krijgen: https://friesland.anjeractie.nl/club/cmv-crescendo-drachten
Afbeeldingsresultaat voor anjeractie

Rommelmarkt 7 april

20180407 Poster RommelmarktOp zaterdag 7 april 2018 09.00 -14.00 uur organiseert CMV Crescendo Drachten weer een rommelmarkt in haar repetitiegebouw aan de Burgemeester Wuiteweg 38 (naast de Lawei) in Drachten.

Om ook de financiële toekomst van Crescendo Drachten gezond te houden organiseert zij een rommelmarkt. Echter een rommelmarkt zonder ‘rommel’ levert geen geld op. Daarom een oproep aan de inwoners van de gemeente Smallingerland om verkoopbare spullen die tijdens de voorjaarsopruiming vrij komen ter beschikking te stellen aan Crescendo Drachten. U kunt deze spullen langsbrengen in het repetitiegebouw aan de Burgemeester Wuiteweg 38 in Drachten. Graag vooraf even contact opnemen met Johannes Zandstra per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
per telefoon 06-11 02 45 17.

Noteer de datum 7 april 2018 alvast in uw agenda want naast de verkoop van prachtige spullen worden er diverse (jeugd)activiteiten georganiseerd! Namens de Rommelmarkt-commissie alvast bedankt! 

 

Benefiet concert 14 oktober

Op 14 oktober werkte het A-orkest samen met gospelgroep In His Name mee aan een benefiet concert voor KIKA, in het Fries Congres Centrum. We hebben €5530,- opgehaald voor KIKA!

 

Prijzen op Muziekfestival in Doezum

Doezum 2017CMV Crescendo Drachten heeft zaterdag prijzen gewonnen op het Muziekfestival voor blaasorkesten in Doezum.

Zowel het A- als het B-orkest van CMV Crescendo Drachten hebben meegedaan. Net als vorig jaar werd het ook dit jaar een groot succes. Het A-orkest onder leiding van Klaas van der Woude ging in de B-divisie (4 deelnemers) naar huis als winnaar van de koraalprijs en de solistenprijs.

Als koraal werd gespeeld ‘Momentum’ van Thomas Doss en als solistisch werk ‘A Tribute tot Lionel’ met als uitblinker op marimba Gerben Jongsma. Een topprestatie van een groot talent. Naast deze twee werken werd gespeeld: ‘The Conqueror’ (mars) en ‘Suite Classique’ (groot werk). In de rangschikking van het grote werk werd de 2e plaats behaald.

Het B-orkest nam dit jaar voor het eerst deel aan het festival in Doezum en kwam uit in de C-divisie. Deze divisie had een deelnemersveld van maar liefst 11 orkesten. Het B-orkest onder leiding van Gatze Verbeek heeft in deze sterke competitie geen prijs gewonnen, maar kan wel terugkijken op een fantastisch optreden.

Als ‘solistisch’ klarinet-duo hebben Silke Lubbers en Else van der Veen het prachtige stuk ‘Clarinando’ gespeeld en kregen hiermee een superbeoordeling van de jury. Beide orkesten van Crescendo hebben de laatste (tropische) weken hard gewerkt om deze resultaten te halen.

De jury bestond dit jaar uit de heren Bienze IJlstra en Luuk Tuinstra. De A-divisie was dit jaar louter gevuld met orkesten die de komende maand mee gaan doen op het WMC in= Kerkrade. Voor hen dus een mooie try-out hiervoor.


Jubileumboek en CD

CD en boekOns jubileumjaar 2016 is inmiddels voorbij. Wat was het een prachtig jaar. Wilt u een blijvende herinnering dan kunt u het prachtige jubileumboek bestellen voor slechts €15,--. Ook is er een prachtige jubileum-cd gemaakt. Deze kunt u bestellen voor slechts € 7,50. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om uw bestelling door te geven. Voor het boek kunt u ook bij Jacobi in Drachten terecht.