header1261b.jpg

Agenda C-orkest

agenda C

Laatste nieuws

Herfstconcert 'klassiek met een twist'

Poster Herfstconcert 10 november 2018Wij hebben het traditionele Herfstconcert weer op ons programma gezet en wel op zaterdag 10 november 2018. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘klassiek met een twist’. Vanaf 19.30 uur kunt u genieten van alle 3 orkesten die deze prachtige vereniging rijk is.

Het C-orkest o.l.v. Mariska Boneschansker zal de spits afbijten met een levendig en vooral kleurrijk optreden. Voor een aantal muzikanten in het C- orkest wordt dit hun 1e optreden. Dit optreden van de jongste muzikanten van onze vereniging wilt u niet missen!

Vervolgens zal het B-orkest o.l.v. Gatze Verbeek een gevarieerd ‘klassiek’ programma ten gehore brengen. Ook in het B-orkest gaan een aantal muzikanten hun debuut maken en zijn zeer gemotiveerd om met dit talentvolle orkest een mooi optreden te verzorgen.

Na de pauze is het podium voor het A-orkest o.l.v. Klaas van der Woude. Zij zullen een programma verzorgen met een hoog klassiek gehalte, waarbij een aantal bekende stukken in een nieuw jasje zijn gestoken. Dat CMV Crescendo Drachten beschikt over een goed functionerend jeugd- en doorstroombeleid loopt als een rode draad door dit concert heen: ook in het A-orkest maken een aantal jeugdleden voor het eerst hun opwachting. Deze ontwikkeling maakt dat Crescendo zeer trots is op haar vereniging en een gezonde toekomst tegemoet ziet!

In de pauze van het concert wordt er een verloting georganiseerd waarbij prachtige prijzen te winnen zijn.

Het belooft dan ook een avond te worden met prachtige muziek waarbij in het programma nog een aantal leuke verrassingen zijn opgenomen.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op zaterdag 10 november 2018 in de Oase te Drachten. Aanvang: 19.30 uur.

Kaartverkoop
Voorverkoop
€5,00 voor volwassenen,
€2,50 kinderen tot en met 12 jaar

Zaalverkoop
€7,50 voor volwassenen,
€3,50 kinderen tot en met 12 jaar

Voorverkoopadres:
Jacobi Hobby & Creatief, Houtlaan 7 in Drachten


A-orkest CMV Crescendo Drachten wint 1e prijs met promotie op Concertconcours MBGF in Zutphen

Certificaat concours Crescendo Drachten sZaterdag 17 maart 2018 heeft het A-orkest van CMV Crescendo Drachten een 1e prijs met promotie behaald op het Concertconcours van de MBGF in Zutphen. Het harmonieorkest o.l.v. Klaas van der Woude trad op in de prachtige concertzaal van de Hanzehof en kwam uit in de 2e divisie.Crescendo begon hun optreden met Gezang 303 als inspeelwerk. Vervolgens werden de werken ‘Terra Mystica’ van Thomas Doss en ‘Moving Heaven and Earth’ van Philip Sparke gespeeld. De 3-hoofdige jury (Dick Bolt, Dirk Lautenbach en Rob Goorhuis) beoordeelden beide stukken met 87 punten waardoor Crescendo naar huis ging met een prachtige 1e prijs en recht op promotie naar de 1e divisie. Een mooie beloning voor een intensieve studieperiode van de leden van het A-orkest! De leden van CMV Crescendo Drachten traden deze dag voor het eerst naar buiten in nieuwe jassen. Deze jassen, mede mogelijk gemaakt door Reclame Bureau Friesland (RBF), zijn met name aangeschaft voor buitenoptredens en promotieactiviteiten.
A orkest CMV Crescendo Drachten in Zutphen s

Anjer actie online

Via deze link kunt u een donatie doen aan de Anjer actie, waar wij als Crescendo een deel van de opbrengst van krijgen: https://friesland.anjeractie.nl/club/cmv-crescendo-drachten
Afbeeldingsresultaat voor anjeractie

Benefiet concert 14 oktober

Op 14 oktober werkte het A-orkest samen met gospelgroep In His Name mee aan een benefiet concert voor KIKA, in het Fries Congres Centrum. We hebben €5530,- opgehaald voor KIKA!

 

Prijzen op Muziekfestival in Doezum

Doezum 2017CMV Crescendo Drachten heeft zaterdag prijzen gewonnen op het Muziekfestival voor blaasorkesten in Doezum.

Zowel het A- als het B-orkest van CMV Crescendo Drachten hebben meegedaan. Net als vorig jaar werd het ook dit jaar een groot succes. Het A-orkest onder leiding van Klaas van der Woude ging in de B-divisie (4 deelnemers) naar huis als winnaar van de koraalprijs en de solistenprijs.

Als koraal werd gespeeld ‘Momentum’ van Thomas Doss en als solistisch werk ‘A Tribute tot Lionel’ met als uitblinker op marimba Gerben Jongsma. Een topprestatie van een groot talent. Naast deze twee werken werd gespeeld: ‘The Conqueror’ (mars) en ‘Suite Classique’ (groot werk). In de rangschikking van het grote werk werd de 2e plaats behaald.

Het B-orkest nam dit jaar voor het eerst deel aan het festival in Doezum en kwam uit in de C-divisie. Deze divisie had een deelnemersveld van maar liefst 11 orkesten. Het B-orkest onder leiding van Gatze Verbeek heeft in deze sterke competitie geen prijs gewonnen, maar kan wel terugkijken op een fantastisch optreden.

Als ‘solistisch’ klarinet-duo hebben Silke Lubbers en Else van der Veen het prachtige stuk ‘Clarinando’ gespeeld en kregen hiermee een superbeoordeling van de jury. Beide orkesten van Crescendo hebben de laatste (tropische) weken hard gewerkt om deze resultaten te halen.

De jury bestond dit jaar uit de heren Bienze IJlstra en Luuk Tuinstra. De A-divisie was dit jaar louter gevuld met orkesten die de komende maand mee gaan doen op het WMC in= Kerkrade. Voor hen dus een mooie try-out hiervoor.