header1261b.jpg

Wie zijn wij

CMV Crescendo Drachten is een veelzijdige muziekvereniging waar met plezier muziek gemaakt wordt. Onze christelijke muziekvereniging (CMV) heeft als doelstelling het bevorderen van de belangstelling voor instrumentale muziek en het beoefenen daarvan.
Wij bestaan uit drie harmonieorkesten (A, B en C) spelend op verschillende niveaus. Daarnaast is er een leerlingengroep die nog niet in een van de orkesten speelt. We hebben op dit moment ruim 100 leden.
In 1995 is Crescendo overgegaan van de fanfare- naar de harmoniebezetting. Het instrumentarium bestaat nu uit houtblaasinstrumenten, koperblaasinstrumenten en slagwerk.
De orkesten treden op diverse manieren naar buiten: deelname aan concerten, festivals, concoursen en workshops. Daarnaast worden geregeld kerkdiensten begeleid. Wij zijn lid van de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF).

Onze 3 orkesten:

a orkest alg1 bak

 

 

b orkest concours

 

 foto C orkest

 

 

 

Laatste nieuws

Kerstconcert

Posterkerstconcertafbeeldingmetdameskoor
Op zaterdag 15 december 2018 vindt het jaarlijkse Kerstconcert van CMV Crescendo Drachten plaats in de Oase te Drachten. De laatste 2 jaren werd dit concert gegeven door het B-orkest, dit jaar zal het A-orkest o.l.v. dirigent Klaas van der Woude deze traditie voortzetten. Zoals u gewend bent van Crescendo zal zij ook dit jaar garant staan voor een muzikaal afwisselend programma in een prachtige in kerstsfeer aangeklede Oase.
Crescendo is zeer verheugd dat zij het dameskoor Different Sound uit Minnertsga als gast mag verwelkomen. Different Sound staat o.l.v. dirigent Simon Bouma en zal zoals haar naam al doet vermoeden een programma ten gehore brengen met veel verschillende stijlen. Het koor bestaat uit 26 leden en zingt 4- of meerstemmig een veelzijdig repertoire wat o.a. bestaat uit een mix van ballads, pop- en musical muziek. Speciaal voor dit kerstconcert zal Different Sound een mix van traditionele en populaire kerstnummers laten horen. Het koor staat erom bekend dat ze haar nummers volledig uit het hoofd uitvoert waardoor er veel vrijheid is om de muziek op een swingende en losse manier uit te voeren. Wilt u alvast een indruk krijgen van Different Sound, kijk dan even op www.differentsound.nl en laat u overtuigen dat u dit optreden niet mag missen.
Crescendo en Different Sound zullen naast hun eigen optredens ook gezamenlijk een aantal verrassende muziekstukken uitvoeren. Ook zijn in het programma een aantal samenzang liederen opgenomen. Kortom: voor een prachtig kerstconcert met veel prachtige en ‘different sound’ muziek bent u van harte welkom op zaterdag 15 december 2018 om 19.30 uur in de Oase!
De kaarten kosten €5,00 voor volwassenen en €3,50 voor kinderen tot en met 12 jaar.
Kaartverkoop:
De kaarten zijn verkrijgbaar op onderstaande repetitieavonden:
Dinsdag 4 december: tussen 17.45-18.00 uur en tussen 19.15 en 19.45 uur.
Dinsdag 11 december: tussen 17.45-18.00 uur en tussen 19.15 en 19.45 uur.
Onze repetitieruimte is in de voormalige Rabobank aan de Burg. Wuiteweg 38 te Drachten.
Kaarten zijn ook te verkrijgen bij Hobby & Creatief Jacobi , Houtlaan 7 in Drachten.
Daarnaast zijn er op zaterdag 15 december kaarten aan de zaal verkrijgbaar.

CMV Crescendo Drachten op zoek naar een nieuwe repetitieruimte!

Huisvesting2018Tot onze grote spijt hebben we van de Windgroep (eigenaar) de mededeling gekregen dat zij andere plannen hebben met onze huidige locatie, in de ‘oude Rabobank’ aan de Burgemeester Wuiteweg in Drachten, en dat wij op korte termijn het pand zullen moeten verlaten. Uiteraard is dit voor onze vereniging een flinke tegenvaller, maar we zijn wel enorm veel dank verschuldigd aan de Windgroep voor het beschikbaar stellen van een aantal repetitieruimtes in de afgelopen jaren.

Inmiddels is er een commissie in het leven geroepen die op zoek gaat naar een geschikte repetitieruimte. Maar wat zoeken we nu precies? Het ultieme is natuurlijk een eigen ruimte waarin we wekelijks kunnen repeteren en ook extra repetities of activiteiten op andere dagen van de week kunnen organiseren. Daarnaast is een opslagruimte voor het slagwerk en andere instrumenten noodzakelijk. De kracht van onze vereniging is dat we naast de muziek ook veel activiteiten voor onze (jeugd)leden organiseren en zo ook het sociaal aspect zeer waardevol is. Daarom is het ook fijn om in de nieuwe repetitieruimte weer de faciliteiten te hebben om na de repetitie even een hapje en een drankje te nuttigen. Dit draagt bij tot het verenigingsgevoel en met name voor de jeugdleden kunnen we de consumpties betaalbaar houden.

Wij beschikken binnen Crescendo over een echte klusgroep die zelf voor het onderhoud en eventuele aanpassingen kan zorgen. Tevens staan wij garant voor het regulier schoonmaken van de ruimte.

Daarom doen wij hierbij de oproep: Beschik jij over een ruimte in Drachten die je zou willen verhuren aan ons of ken je iemand die dit zou willen? Neem contact met ons op, dan gaan we graag in gesprek om de mogelijkheden te onderzoeken. Wij sluiten op voorhand niets uit en denken in mogelijkheden! Wie weet wat er naast de verhuur nog meer aan verbinding kan ontstaan.

Je kunt contact opnemen met Alex Looijenga, tel. 06-46407795 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Help jij mee om CMV Crescendo Drachten weer onder de muzikale pannen te krijgen?

A-orkest CMV Crescendo Drachten wint 1e prijs met promotie op Concertconcours MBGF in Zutphen

Certificaat concours Crescendo Drachten sZaterdag 17 maart 2018 heeft het A-orkest van CMV Crescendo Drachten een 1e prijs met promotie behaald op het Concertconcours van de MBGF in Zutphen. Het harmonieorkest o.l.v. Klaas van der Woude trad op in de prachtige concertzaal van de Hanzehof en kwam uit in de 2e divisie.Crescendo begon hun optreden met Gezang 303 als inspeelwerk. Vervolgens werden de werken ‘Terra Mystica’ van Thomas Doss en ‘Moving Heaven and Earth’ van Philip Sparke gespeeld. De 3-hoofdige jury (Dick Bolt, Dirk Lautenbach en Rob Goorhuis) beoordeelden beide stukken met 87 punten waardoor Crescendo naar huis ging met een prachtige 1e prijs en recht op promotie naar de 1e divisie. Een mooie beloning voor een intensieve studieperiode van de leden van het A-orkest! De leden van CMV Crescendo Drachten traden deze dag voor het eerst naar buiten in nieuwe jassen. Deze jassen, mede mogelijk gemaakt door Reclame Bureau Friesland (RBF), zijn met name aangeschaft voor buitenoptredens en promotieactiviteiten.
A orkest CMV Crescendo Drachten in Zutphen s

Anjer actie online

Via deze link kunt u een donatie doen aan de Anjer actie, waar wij als Crescendo een deel van de opbrengst van krijgen: https://friesland.anjeractie.nl/club/cmv-crescendo-drachten
Afbeeldingsresultaat voor anjeractie

Benefiet concert 14 oktober

Op 14 oktober werkte het A-orkest samen met gospelgroep In His Name mee aan een benefiet concert voor KIKA, in het Fries Congres Centrum. We hebben €5530,- opgehaald voor KIKA!