header1261b.jpg

Lidmaatschap

Iedereen die zich aangetrokken voelt tot de blaasmuziek en graag een instrument wil bespelen of slagwerker wil worden, kan lid worden van onze vereniging. Dit geldt voor zowel ervaren muzikanten als voor leerling-muzikanten. Globaal wordt een minimum leeftijd van acht jaar aangehouden. Van de leden wordt verwacht voldoende gemotiveerd te zijn en de vereiste inzet te willen en te kunnen geven. Dit geldt zowel voor de muzikale (thuisstudie en repetitiebezoek) als de niet-muzikale activiteiten (acties en dergelijke). Aanmelding kan o.a. bij genoemde adressen onder “contact”. Het lidmaatschap kan halfjaarlijks per 1 augustus en 1 februari worden opgezegd.

Instrumentarium
Gekozen kan worden uit een scala aan instrumenten:
Houtblaasinstrumenten: Piccolo (fluit); dwarsfluit; hobo; bes-klarinet; basklarinet; fagot; altsaxofoon; tenorsaxofoon; baritonsaxofoon.
Koperblaasinstrumenten: Trompet; F/wald hoorn; euphonium; trombone; bes-bas; es-bas.
Slagwerk: Het slagwerk van een harmonieorkest is zeer uitgebreid en bestaat uit percussie-instrumenten, melodie-instrumenten en effectinstrumenten.

Opleiding
Zodra een leerling-muzikant lid is geworden van Crescendo en de keuze van het instrument rond is, wordt hij of zij door Crescendo aangemeld bij CKV De Meldij of individuele muziekdocent voor de te volgen muzieklessen. Er wordt opgeleid voor de landelijk vastgestelde Hafabra (Harmonie-Fanfare-Brassband) muziekdiploma's, dit zijn de diploma's A, B, C en D. Bij voldoende vorderingen kan de leerling na plm. een jaar geplaatst worden in ons C-orkest. Naast de muzieklessen wordt er dan in orkestverband gerepeteerd bij Crescendo. Bij verdere muzikale ontwikkeling kan doorstroming naar het B-orkest volgen. Voor eventuele doorstroming naar, of plaatsing in het A-orkest gelden enkele toetsingsnormen. 

Contributie 
Als lid van onze vereniging bent je contributie verschuldigd. De verschuldigde contributie wordt maandelijks geïncasseerd en bedraagt op dit moment: 

A-orkest € 18,50, met eigen instrument € 17,00,
B-orkest € 13,00, met eigen instrument € 11,50,
C-orkest € 10,00, met eigen instrument € 9,50, 
Leerling € 8,50, met eigen instrument € 8,00. 
Gezinsreducties: Voor het tweede lid (zonder inkomen) uit één gezin € 3,00 p/m en voor het derde lid (zonder inkomen) € 6,00 p/m. 

De contributie bedraagt echter per maand minimaal € 6,00 p/m. Leden van 18 jaar en ouder vallen niet meer onder de reductie regeling. Indien niet beschikt wordt over een eigen instrument worden muziekinstrumenten in bruikleen gegeven, evenals de benodigde bladmuziek.

Les- en examengelden
CKV De Meldij en de eventueel individuele muziekdocenten brengen de reguliere lesgelden van onze leerling-muzikanten in rekening bij Crescendo. Deze lesgeldnota's worden door Crescendo betaald. De gemeente levert een bijdrage in de kosten van de muzieklessen van de leerling-muzikanten van de muziekverenigingen in onze gemeente. Crescendo brengt deze bijdrage in korting op de reguliere lesgelden. De gereduceerde lesgeldbedragen worden in vier termijnen door Crescendo geïncasseerd bij de betreffende leden.

Laatste nieuws

Uniek HaFaBra-concert met 4 toporkesten van Friese en Groningse bodem!

poster concert 25 mei 2019

Kunt u als liefhebber van blaasmuziek moeilijk kiezen naar welk soort orkest u wilt luisteren? Dan hebben wij hiervoor de oplossing waarbij u niet hoeft te kiezen en kunt genieten van zowel brassband- , fanfare- en harmoniemuziek! Op zaterdag 25 mei 2019 wordt er een uniek HaFaBra-concert gegeven met 4 toporkesten uit de provincies Friesland en Groningen. HaFABra staat voor Harmonie, Fanfare, Brassband.

De volgende orkesten zullen dit bijzondere concert gaan verzorgen:
• Fanfare CMV Nil Sine Labore - Boerakker, o.l.v. Lotte de Bruin
• Fanfare CMV Oranje - Grootegast, o.l.v. Pieter Bosma
• Brassband Gloria Deï - Gerkesklooster Stroobos, o.l.v. Jaap Musschenga
• Harmonie CMV Crescendo - Drachten, o.l.v. Klaas van der Woude

Het concert wordt gehouden in De Oase te Drachten, aanvang 19.30 uur.

We zijn ontzettend trots dat we met dit geweldige deelnemersveld dit prachtige concert mogen organiseren. Wanneer u een kijkje gaat nemen op de website van de deelnemende orkesten zult u zien dat alle orkesten in de afgelopen jaren geweldige prestaties hebben geleverd en deze nog steeds leveren. Zij staan garant voor een geweldige muzikale avond met een hoog entertainment gehalte. Voor een aantal orkesten is dit concert een mooie voorbereiding op hun deelname aan het DOBC in Drachten en het muziekfestival op Borkum.

Voor elke muziekliefhebber een avond die je niet mag missen!

Meer informatie over de deelnemende orkesten en het concert kunt u vinden op: www.crescendodrachten.nl
www.nilsinelabore.nl 
www.oranje-grootegast.nl 
www.gloriadei.nl 

Kortom: het wordt een uniek concert met 4 noordelijke toporkesten!
Informatie kaartverkoop:
Toegangsprijs € 5,00 per persoon
Kinderen tot 12 jaar GRATIS

Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar. Betaling kan zowel contant als per pin.
Wilt u kaarten reserveren, stuur dan even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

• Wilt u meer informatie over dit concert ontvangen dan kunt u contact opnemen met Alex Looijenga, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
telefoon 06-46 40 77 95.

B-orkest wint eerste prijs op Concertconcours OMF

Het B-orkest van CMV Crescendo Drachten heeft zaterdag in De Lawei een eerste prijs behaald op het Concertconcours van de OMF.
Het harmonieorkest onder leiding van Gatze Verbeek kwam uit in de vijfde divisie. Crescendo begon haar optreden met een koraal. Vervolgens werden de werken ‘The Baron of Dedem’ van Carl Wittrock en ‘Like a Child’ van Andreas Ludwig Schulte gespeeld. Zie voor meer info de Drachtster Courant.

Anjer actie online

Via deze link kunt u een donatie doen aan de Anjer actie, waar wij als Crescendo een deel van de opbrengst van krijgen: https://friesland.anjeractie.nl/club/boomwhackers-voor-cmv-crescendo-drachten 
Afbeeldingsresultaat voor anjeractie

A-orkest CMV Crescendo Drachten wint 1e prijs met promotie op Concertconcours MBGF in Zutphen

Certificaat concours Crescendo Drachten sZaterdag 17 maart 2018 heeft het A-orkest van CMV Crescendo Drachten een 1e prijs met promotie behaald op het Concertconcours van de MBGF in Zutphen. Het harmonieorkest o.l.v. Klaas van der Woude trad op in de prachtige concertzaal van de Hanzehof en kwam uit in de 2e divisie.Crescendo begon hun optreden met Gezang 303 als inspeelwerk. Vervolgens werden de werken ‘Terra Mystica’ van Thomas Doss en ‘Moving Heaven and Earth’ van Philip Sparke gespeeld. De 3-hoofdige jury (Dick Bolt, Dirk Lautenbach en Rob Goorhuis) beoordeelden beide stukken met 87 punten waardoor Crescendo naar huis ging met een prachtige 1e prijs en recht op promotie naar de 1e divisie. Een mooie beloning voor een intensieve studieperiode van de leden van het A-orkest! De leden van CMV Crescendo Drachten traden deze dag voor het eerst naar buiten in nieuwe jassen. Deze jassen, mede mogelijk gemaakt door Reclame Bureau Friesland (RBF), zijn met name aangeschaft voor buitenoptredens en promotieactiviteiten.
A orkest CMV Crescendo Drachten in Zutphen s

Benefiet concert 14 oktober

Op 14 oktober werkte het A-orkest samen met gospelgroep In His Name mee aan een benefiet concert voor KIKA, in het Fries Congres Centrum. We hebben €5530,- opgehaald voor KIKA!