header1261b.jpg

Laatste nieuws

Zondag 30 juni 2019: Open dag muziek op theater- en muziekfestival Simmerdeis

simmerdeisTijdens het theater- en muziekfestival Simmerdeis is er op zondag 30 juni 2019 tussen 13.00 en 17.00 uur een presentatie van muziekdocenten, leerlingen en muziekorkesten. Deze presentatie wordt in samenwerking met Smelneklank (federatie van alle HaFaBra muziekverenigingen in de gemeente Smallingerland) en de Lawei georganiseerd op het terrein nabij de klimpiramide in het Slingepark.

Heb je wel eens gedroomd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen maar weet je nog niet welk instrument? Dan is dit je kans! Je kunt deze middag geheel vrijblijvend kennismaken met vele soorten muziekinstrumenten, muziekstijlen, orkesten en ensembles. Je kunt ook verschillende instrumenten uitproberen om bijvoorbeeld te kijken of een klarinet nu echt zo mooi is als je denkt of dat een trompet toch leuker is. Gedurende deze presentatie zijn er ook optredens van fanfare Polyphonia uit Rottevalle, het C-orkest van CMV Crescendo Drachten en diverse klarinet- en saxofoon ensembles. Naast de muzikale optredens is er volop gelegenheid informatie in te winnen over muziek in de breedste zin van het woord en antwoord te krijgen op vragen als ‘Hoe word ik lid van een muziekvereniging en wat houdt dit zoal in?’ of ‘Wat zijn de verschillen tussen een harmonie, fanfare en brassband?’. Er staan verschillende promotiestands van muziekverenigingen uit de gemeente Smallingerland waar u met al uw vragen terecht kan. Dit is dus je kans om in korte tijd te kijken of jouw muzikale droom werkelijkheid gaat worden. Pak deze kans en wie weet start je na de zomervakantie met je eerste muziekles! Je bent van harte welkom bij de presentatie op 30 juni a.s.!

25 juni: slotconcert C-, B- en A-orkest

Traditioneel sluit CMV Crescendo Drachten haar seizoen af met een slotconcert waarin alle 3 orkesten een optreden van elk een half uur verzorgen. In het C-orkest spelen met dit concert ook de leerlingen van Crescendo mee. Het concert wordt gehouden in het kerkgebouw van de Christian Fellowship Drachten aan de Torenstraat 18 en begint om 19.30 uur. Toegang is gratis! Tijdens dit concert zijn er tegen betaling consumpties verkrijgbaar. Dit concert is ook een mooie gelegenheid de nieuwe repetitieruimte van Crescendo te komen bezichtigen.
De volgende orkesten zullen voor u optreden:
- C-orkest o.l.v. Mariska Boneschankser
- B-orkest o.l.v. Gatze Verbeek
- A-orkest o.l.v. Klaas van der Woude

Nieuwe repetitieruimte

Prachtige nieuws dat CMV Crescendo Drachten een nieuwe repetitieruimte heeft gevonden! In september 2018 werd bekend dat Crescendo noodgedwongen op zoek moest naar een nieuwe ruimte. Dat een muziekverenging als Crescendo qua aantal leden, akoestiek en opslagruimte niet eenvoudig een geschikte repetitieruimte kan vinden is gebleken. Na een oproep in diverse media heeft Crescendo veel positieve en warme reacties mogen ontvangen van verenigingen, kerken, scholen en instanties waarin aanbiedingen werden gedaan het huisvestingsprobleem op te lossen of hiervoor waardevolle tips werden gegeven. Het grote aantal reacties heeft Crescendo ontzettend goed gedaan en fijn te weten dat er zoveel mensen zijn die vinden dat Crescendo een goed onderdak moet hebben voor haar muzikanten. Crescendo is erg blij dat Christian Fellowship Drachten eind 2018 naar aanleiding van een oproep in de Drachtster Courant een uitnodiging heeft gestuurd voor een overleg om eens te komen praten of het kerkgebouw aan de Torenstraat 18 in Drachten ook een geschikte repetitieruimte zou zijn. Al snel werd duidelijk dat er van beide kanten een sterke wil was samen het huisvestingsprobleem van Crescendo op te willen lossen wat resulteerde dat Crescendo vanaf begin februari 2019 repeteert in het kerkgebouw aan de Torenstraat. Na een proefperiode van 4 maanden zijn beide partijen zo tevreden over de samenwerking dat zij een contract voor langere termijn zijn aangegaan. Deze ruimte is niet nieuw voor Crescendo, het is in de historie van de vereniging de 4e keer dat zij in het kerkgebouw gaat repeteren. Crescendo is ontzettend blij dat er na jaren van onzekerheid een structurele oplossing is gevonden voor huisvestingsprobleem en zijn zij de Christian Fellowship Drachten ontzettend dankbaar voor haar medewerking hierin.

Crescendo is nog wel op zoek naar een opslagruimte voor een aantal van haar spullen (o.a. podiumplaten). In het geval er iemand is die een opslagruimte ter beschikking kan stellen (ongeveer 15 m2) mag u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
repetitieruimte CFD gebouw

A-orkest CMV Crescendo Drachten wint 1e prijs op Muziekfestival Borkum

15 06 2019 Prijs Borkum eigen fotoZaterdag 15 juni 2019 heeft het A-orkest van CMV Crescendo deelgenomen aan het jaarlijkse Muziekfestival op Borkum. Het A-orkest o.l.v. dirigent Klaas van der Woude speelde binnen voor een vakjury (Durk Lautenbach en Bienze IJlstra) het muziekstuk Armenian Dances (Alfred Reed). Crescendo, uitkomend in de 2e divisie, behaalde hiermee een 1e prijs met 85 punten. Vervolgens werd er nog een buitenprogramma met ‘lichte’ muziek gespeeld voor het aanwezige publiek op Borkum.

De leden van Crescendo zagen hiermee hun vroege vertrek (5.30 uur!) uit Drachten beloond met een prachtig resultaat en hebben zij een geweldig weekend gehad op Borkum.

15 06 2019 Prijs Borkum eigen foto s

B-orkest wint eerste prijs op Concertconcours OMF

Het B-orkest van CMV Crescendo Drachten heeft zaterdag in De Lawei een eerste prijs behaald op het Concertconcours van de OMF.
Het harmonieorkest onder leiding van Gatze Verbeek kwam uit in de vijfde divisie. Crescendo begon haar optreden met een koraal. Vervolgens werden de werken ‘The Baron of Dedem’ van Carl Wittrock en ‘Like a Child’ van Andreas Ludwig Schulte gespeeld. Zie voor meer info de Drachtster Courant.