header_site.jpg

Dirigent B-orkest

Gatze Verbeek
GatzeOp 8-jarige leeftijd begon hij op cornet zijn muzieklessen van Wybren Valkema. Tot zijn 21-ste speelde hij bij de eerste divisie fanfare Eendracht Maakt Macht uit zijn geboortedorp Oudega (W). Daarna heeft hij zijn diensttijd vervuld bij de militaire kapel der Limburgse Jagers, in het Duitse Seedorf. Hoewel Gatze met een bepaalde regelmaat repetities en concerten leidde van muziekverenigingen, werd de stap pas in 2003 genomen om een eigen vereniging te dirigeren. Dit was Brassband De Sjofaar uit zijn woonplaats Frieschepalen. Vanaf dat tijdstip begon hij ook professionele lessen te volgen van aanvankelijk Alex Schillings, en later Klaas van der Woude.

Sinds maart 2009 is Gatze dirigent van het B-orkest van Crescendo, en tweede dirigent van het A-orkest.

Verder maakt hij vanaf 2007 deel uit van de trompetsectie van het A-orkest.

 

Laatste nieuws

Optreden C in Lippenhuizen

Het was een mooi optreden met ons C-orkest in Lippenhuizen. Fijn dat het allemaal weer kan!
optreden C 2021

Optreden centrum Drachten

Zaterdag 25 september met een groep muzikanten opgetreden in het centrum van Drachten. Het was een geslaagde middag

Startzondag Oase

Zondag 19 september konden wij eindelijk weer optreden als compleet A-orkest.
Startzondag @Oase Drachten
 startzondag 2021

Geslaagde muzikanten

Op dinsdag 6 juli 2021 was het voor de leden van CMV Crescendo de laatste repetitie van een zeer bijzonder seizoen 2020/2021. Het was een seizoen wat we met elkaar snel willen vergeten en hopen dat we na de zomervakantie weer met veel plezier met elkaar muziek mogen maken. En dat we weer mogen optreden, want wat hebben we dat gemist. Zet maar vast in de agenda: zaterdag 20 november 2021 organiseert CMV Crescendo Drachten haar traditionele herfstconcert in de Oase te Drachten! Gelukkig is er meer goed nieuws! In het afgelopen seizoen hebben 7 leerlingen van CMV Crescendo Drachten een muzikaal succes behaald door te slagen voor hun muziekexamen. Dat zij onder de huidige omstandigheden met veel online lessen toch hun examen hebben gehaald is een groot compliment waard. Daarom zijn deze muzikale toppers afgelopen dinsdag tijdens de repetitie van het C-orkest in het zonnetje gezet door het bestuur van de muziekvereniging. De geslaagden zijn: Christien Olsthoorn – fluit, diploma A, Ruben Boneschansker - slagwerk, diploma A, Gerda van der Veen - slagwerk, diploma A, Marit Allema - trompet, diploma A, Laura Looijenga - klarinet, diploma A, Marijn Siersema - slagwerk, diploma B en Joanne Venema - fluit, diploma B. Alle geslaagde leerlingen kregen een mooie zonnebloem met een kleine attentie. Crescendo is trots op haar leerlingen en wil de docenten bedanken voor de wijze waarop zij onze jonge muzikanten klaarstomen voor een plek in één van onze harmonieorkesten.
geslaagden 2021

Vacatures


We hebben nog diverse vacatures: kijk onder "orkesten" naar de vacatures die we hebben. Vind je het leuk om te komen luisteren, ben je van harte welkom. Neem gerust even met ons contact op!