header_site.jpg

Dirigent B-orkest

Gatze Verbeek
GatzeOp 8-jarige leeftijd begon hij op cornet zijn muzieklessen van Wybren Valkema. Tot zijn 21-ste speelde hij bij de eerste divisie fanfare Eendracht Maakt Macht uit zijn geboortedorp Oudega (W). Daarna heeft hij zijn diensttijd vervuld bij de militaire kapel der Limburgse Jagers, in het Duitse Seedorf. Hoewel Gatze met een bepaalde regelmaat repetities en concerten leidde van muziekverenigingen, werd de stap pas in 2003 genomen om een eigen vereniging te dirigeren. Dit was Brassband De Sjofaar uit zijn woonplaats Frieschepalen. Vanaf dat tijdstip begon hij ook professionele lessen te volgen van aanvankelijk Alex Schillings, en later Klaas van der Woude.

Sinds maart 2009 is Gatze dirigent van het B-orkest van Crescendo, en tweede dirigent van het A-orkest.

Verder maakt hij vanaf 2007 deel uit van de trompetsectie van het A-orkest.

 

Laatste nieuws

Optreden Carmina Burana

Op vrijdag 24 juni gaat CMV Crescendo Drachten samen met het NHLStendenkoor de Carmina Burana van Carl Orff uitvoeren op een unieke locatie,  het Adverium in Drachten. De prachtige solo's worden uitgevoerd door sopraan Fardau van der Woude, tenor Laurent Nadal en bas Joep van Geffen. De artistieke leiding is in handen van dirigent Hans de Wilde. Wie kent niet de bombastische beginklanken van het O Fortuna. Dit wilt u vast niet missen! Zie voor ticketverkoop deze link.
CarminaBuranaWeblink

 

Optreden centrum Drachten

Zaterdag 25 september met een groep muzikanten opgetreden in het centrum van Drachten. Het was een geslaagde middag

Vacatures


We hebben nog diverse vacatures: kijk onder "orkesten" naar de vacatures die we hebben. Vind je het leuk om te komen luisteren, ben je van harte welkom. Neem gerust even met ons contact op! 

Orkesten

CMV Crescendo Drachten heeft ca 90 leden, verdeeld over een A-, B- en C-orkest. 

B-orkest

B orkest 2021
Het B-orkest, met als basis een harmoniebezetting, bestaat uit een enthousiaste groep spelers, voornamelijk jongeren. Zij spelen al enkele jaren en zijn in het bezit van één of meer hafabra-muziekdiploma’s en zijn hoofdzakelijk ingestroomd via het C-orkest. Het B-orkest is ook een “kweekvijver” voor het A-orkest. Het B-orkest speelt in de 5e divisie.

Het B-orkest bestaat op dit moment uit ca. 40 muzikanten en staat sinds 2009 onder leiding van dirigent Gatze Verbeek.

Het orkest verzorgt regelmatig optredens. Zo is er het jaarlijkse herfstconcert, dat altijd erg goed wordt bezocht. Ook wordt geregeld meegewerkt aan kerkdiensten. Verder heeft het B-orkest elk jaar een studieweekend, wat altijd erg gezellig is. Dit weekend is altijd één van de hoogtepunten van het jaar.

Ook bij het B-orkest staat het plezier in muziek maken voorop. Er wordt naar gestreefd om dit op een zo hoog mogelijk niveau te doen. Er wordt van de leden verwacht de repetities te bezoeken en thuis de muziekwerken in te studeren.

Wij repeteren elke dinsdagavond van 18:15 -19:30 uur in het kerkgebouw van de Christian Fellowship, Torenstraat 18 in Drachten.