header_site.jpg

Dirigent C-orkest

Mariska Boneschansker is geboren op 22 maart 1978 te Drachten. mariska

Na de HAVO heeft zij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening gevolgd.
Momenteel is zij in dagelijks leven werkzaam als secretaresse.

Binnen Crescendo is zij al sinds 1988 actief lid van CMV Crescendo.
Op haar 8ste is zij begonnen op de alt-sax en na een jaar overgestapt op de klarinet.
Haar eerste orkestervaring kreeg zij bij het C-orkest, wat toen onder leiding stond van Douwe Draaisma. Korte tijd daarna stroomde ze door naar het B-orkest.

Toen het A-orkest in 1996 een harmoniebezetting kreeg, stroomde zij door naar het A-orkest. Toen in 2000 het ledenaantal weer toenam, bestond er een grote behoefte om weer een C-orkest op te zetten. Het C-orkest is sinds die heroprichting enorm gegroeid. Op dit moment musiceren er een bijna 20 kinderen in het C-orkest.

Alhoewel zonder enige dirigeerervaring, leek het Mariska een enorme uitdaging op dit orkest te gaan leiden.
Dit C-orkest is toen in september 2000 weer van start gegaan. Nu vindt ze het nog steeds ontzettend leuk om te doen.
Mariska heeft ook dirigeerlessen gehad van Klaas van der Woude, om de "fijne kneepjes" te leren.

Mariska is naast het dirigeren van het C-orkest ook nog actief als bestuurslid, lid van het promotieteam en speelt daarnaast ook nog altijd fanatiek klarinet in het A- en B-orkest.

Laatste nieuws

Vacatures


We hebben nog diverse vacatures: kijk onder "orkesten" naar de vacatures die we hebben. Vind je het leuk om te komen luisteren, ben je van harte welkom. Neem gerust even met ons contact op! 

Orkesten

CMV Crescendo Drachten heeft ca 90 leden, verdeeld over een A-, B- en C-orkest. 

B-orkest

B orkest 2021
Het B-orkest, met als basis een harmoniebezetting, bestaat uit een enthousiaste groep spelers, voornamelijk jongeren. Zij spelen al enkele jaren en zijn in het bezit van één of meer hafabra-muziekdiploma’s en zijn hoofdzakelijk ingestroomd via het C-orkest. Het B-orkest is ook een “kweekvijver” voor het A-orkest. Het B-orkest speelt in de 5e divisie.

Het B-orkest bestaat op dit moment uit ca. 40 muzikanten en staat sinds 2009 onder leiding van dirigent Gatze Verbeek.

Het orkest verzorgt regelmatig optredens. Zo is er het jaarlijkse herfstconcert, dat altijd erg goed wordt bezocht. Ook wordt geregeld meegewerkt aan kerkdiensten. Verder heeft het B-orkest elk jaar een studieweekend, wat altijd erg gezellig is. Dit weekend is altijd één van de hoogtepunten van het jaar.

Ook bij het B-orkest staat het plezier in muziek maken voorop. Er wordt naar gestreefd om dit op een zo hoog mogelijk niveau te doen. Er wordt van de leden verwacht de repetities te bezoeken en thuis de muziekwerken in te studeren.

Wij repeteren elke dinsdagavond van 18:15 -19:30 uur in het kerkgebouw van de Christian Fellowship, Torenstraat 18 in Drachten.

A-orkest

A orkest 2021
Als harmonieorkest bestaat het A-orkest uit ongeveer 55 koperblazers, houtblazers en slagwerkers. Deze muzikanten hebben ruime ervaring in het musiceren op niveau. De meeste leden van het A-orkest zijn muzikanten die vanaf leerling, via C-orkest en B-orkest zijn doorgestroomd naar het A-orkest. Maar ook muzikanten die al de nodige opleiding en ervaring hadden en lid zijn geworden van Crescendo. Het A-orkest speelt in de 2e divisie.

Het orkest verzorgt regelmatig optredens. Zo is er het jaarlijkse herfstconcert, maar ook het sfeervolle kerstconcert. Daarnaast wordt deelgenomen aan concoursen en festivals. Een jarenlange traditie is het begeleiden van kerkdiensten. Het orkest komt uit in de tweede divisie (ereafdeling) en staat sinds 1993 onder leiding van dirigent Klaas van der Woude.

Het repertoire bestaat uit originele werken voor harmonieorkesten, film- en musicalmuziek, muziek voor concoursen en verder geschikte arrangementen. Bij Crescendo staat het plezier in het muziek maken voorop, maar tegelijkertijd wordt er naar een hoog niveau gestreefd. Om dat niveau te bereiken en te kunnen vasthouden wordt van de leden verwacht dat men de repetities bezoekt en zijn/haar orkestpartij van te voren instudeert.
Wij repeteren elke dinsdagavond van 20:00 - 22:00 uur in het kerkgebouw van de Christian Fellowship, Torenstraat 18 in Drachten.

Vacatures C-orkest

Alle instrumenten zijn welkom in ons C-orkest.