header_site.jpg

Dirigent C-orkest

Mariska Boneschansker is geboren op 22 maart 1978 te Drachten. mariska

Na de HAVO heeft zij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening gevolgd.
Momenteel is zij in dagelijks leven werkzaam als secretaresse.

Binnen Crescendo is zij al sinds 1988 actief lid van CMV Crescendo.
Op haar 8ste is zij begonnen op de alt-sax en na een jaar overgestapt op de klarinet.
Haar eerste orkestervaring kreeg zij bij het C-orkest, wat toen onder leiding stond van Douwe Draaisma. Korte tijd daarna stroomde ze door naar het B-orkest.

Toen het A-orkest in 1996 een harmoniebezetting kreeg, stroomde zij door naar het A-orkest. Toen in 2000 het ledenaantal weer toenam, bestond er een grote behoefte om weer een C-orkest op te zetten. Het C-orkest is sinds die heroprichting enorm gegroeid. Op dit moment musiceren er een bijna 20 kinderen in het C-orkest.

Alhoewel zonder enige dirigeerervaring, leek het Mariska een enorme uitdaging op dit orkest te gaan leiden.
Dit C-orkest is toen in september 2000 weer van start gegaan. Nu vindt ze het nog steeds ontzettend leuk om te doen.
Mariska heeft ook dirigeerlessen gehad van Klaas van der Woude, om de "fijne kneepjes" te leren.

Mariska is naast het dirigeren van het C-orkest ook nog actief als bestuurslid, lid van het promotieteam en speelt daarnaast ook nog altijd fanatiek klarinet in het A- en B-orkest.

Laatste nieuws

Optreden C in Lippenhuizen

Het was een mooi optreden met ons C-orkest in Lippenhuizen. Fijn dat het allemaal weer kan!
optreden C 2021

Optreden centrum Drachten

Zaterdag 25 september met een groep muzikanten opgetreden in het centrum van Drachten. Het was een geslaagde middag

Startzondag Oase

Zondag 19 september konden wij eindelijk weer optreden als compleet A-orkest.
Startzondag @Oase Drachten
 startzondag 2021

Geslaagde muzikanten

Op dinsdag 6 juli 2021 was het voor de leden van CMV Crescendo de laatste repetitie van een zeer bijzonder seizoen 2020/2021. Het was een seizoen wat we met elkaar snel willen vergeten en hopen dat we na de zomervakantie weer met veel plezier met elkaar muziek mogen maken. En dat we weer mogen optreden, want wat hebben we dat gemist. Zet maar vast in de agenda: zaterdag 20 november 2021 organiseert CMV Crescendo Drachten haar traditionele herfstconcert in de Oase te Drachten! Gelukkig is er meer goed nieuws! In het afgelopen seizoen hebben 7 leerlingen van CMV Crescendo Drachten een muzikaal succes behaald door te slagen voor hun muziekexamen. Dat zij onder de huidige omstandigheden met veel online lessen toch hun examen hebben gehaald is een groot compliment waard. Daarom zijn deze muzikale toppers afgelopen dinsdag tijdens de repetitie van het C-orkest in het zonnetje gezet door het bestuur van de muziekvereniging. De geslaagden zijn: Christien Olsthoorn – fluit, diploma A, Ruben Boneschansker - slagwerk, diploma A, Gerda van der Veen - slagwerk, diploma A, Marit Allema - trompet, diploma A, Laura Looijenga - klarinet, diploma A, Marijn Siersema - slagwerk, diploma B en Joanne Venema - fluit, diploma B. Alle geslaagde leerlingen kregen een mooie zonnebloem met een kleine attentie. Crescendo is trots op haar leerlingen en wil de docenten bedanken voor de wijze waarop zij onze jonge muzikanten klaarstomen voor een plek in één van onze harmonieorkesten.
geslaagden 2021

Vacatures


We hebben nog diverse vacatures: kijk onder "orkesten" naar de vacatures die we hebben. Vind je het leuk om te komen luisteren, ben je van harte welkom. Neem gerust even met ons contact op!